Piscine
naturale

O piscina naturala (iaz natural de inot sau biotop natural) consta in doua zone – o zona de inot adanca si centrala, precum si o zona mai putin adanca, inconjuratoare, prevazuta cu plante special alese pentru a purifica apa.

Aceasta este diferenta de baza dintre un bazin natural si o piscina conventionala – o piscina conventionala utilizeaza substante chimice, cum ar fi clorul pentru a ucide bacteriile, in timp ce o piscina naturala se curata in mod organic. Aceasta foloseste proprietatile purificatoare ale plantelor,

Piscinele naturale sunt un exemplu de cum putem valorifica eficient, secretele naturii. Aceste piscine elimina complet nevoia de produse chimice pentru curatare si curatarea constanta, deoarece procesele biologice de auto-curatare sunt complet eficace. Surplusul de nutrienti si impuritati, precum si bacteriilor daunatoare, sunt transformate de plante si organismele naturale de apa.

Pentru ca aproape jumatate din spatiul unei piscine naturale este dedicat plantelor acvatice, aceasta indeplineste si functiile unei gradini cu plante minunate ce pot fi admirate tot anul, fara a fi necesara acoperirerea plantelor la sfarsitul verii. Aceasta gradina este vie in mod constant si evolueaza, schimbandu-se odata cu anotimpurile, si chiarmaturizandu-se de-a lungul anilor, permitand plantelor sa creasca in habitatul lor.